Keukenbladen: een keukenblad kiezen

Aan uw aanrecht verricht u het merendeel van uw keukenwerkzaamheden. Keukenbladen zijn samen met de spoelbak dan ook de meest elementaire delen van de werkruimte in uw keuken. Bij Schoonderbeek Keukens kunt u daarom kiezen uit een enorm aanbod van keukenbladen én spoelbakken. Van kunststof tot graniet en van RVS tot massief hout. Het design en de sfeer in uw keuken kunt u met het juiste keukenwerkblad helemaal  naar uw smaak aanpassen.

Aanrechtblad materialen

Aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende stijlen en materialen. Bent u er nog niet helemaal zeker van wat voor soort keukenblad u graag wilt? Hieronder vindt u een overzicht van de toegepaste materialen voor keukenbladen, hun belangrijkste eigenschappen en alle voor- en nadelen per materiaalsoort. Met materialen als kunststof, composiet, graniet, massief hout, RVS, beton, keramiek en gehard glas vind u bij ons altijd een keukenblad dat pas bij de door u gekozen keukenstijl.

Kunststof keukenbladen

Kunststof keukenbladen

Kunststof keukenbladen zijn de meest voorkomende bladen in Nederland. Kunststof is bovendien de goedkoopste optie van alle materialen die wij u voor de werkbladen van uw keuken aanbieden. Met een enorm breed aanbod van verschillende kleuren en decor lagen met bijvoorbeeld een steen of hout design. U kunt zo altijd wel een werkblad kiezen dat bij uw keuken past!

Kunststof

Granieten keukenbladen

Granieten keukenbladen

Graniet is een 100% natuurproduct, dat gezaagd wordt uit bergen in diverse werelddelen. Dit zorgt ervoor dat elk keukenblad van graniet uniek is. Graniet (natuursteen) wordt gepolijst en krijgt hierdoor een natuurlijke structuur en glans. Granieten bladen zorgen voor een luxe sfeer in uw keuken. Dankzij de hardheid is een werkblad van graniet uitermate kras vast en slag vast.

Graniet

Composiet keukenbladen

Composiet keukenbladen

Composieten keukenbladen worden gemaakt van zuiver kwartsiet, korreltjes graniet, kunsthars en kleurstoffen welke onder zeer hoge druk tot een sterk en taai plaatmateriaal zijn geperst. Deze platen worden daarna op dikte gekalibreerd en gepolijst tot een hoogglans of gezoete afwerking. Dankzij de homogene dichte structuur is een werkblad van composiet erg hygiënisch.

Composiet

Massief houten keukenbladen

Massief houten keukenbladen

Een houten keukenblad geeft uw keuken een warme natuurlijke uitstraling.
De massief houten aanrechtbladen worden onder hoge druk met natuurolie behandeld en geïmpregneerd. Hout kan uitstekend gecombineerd worden met ieder ander materiaal en past dus perfect in uw keuken. Hout vraag wel meer onderhoud in vergelijking met andere materialen.

Massief hout

RVS keukenbladen

RVS keukenbladen

Met een roestvrij stalen werkblad (RVS) geeft krijgt uw keuken een zeer strakke en moderne uitstraling. Een RVS aanrechtblad is uitermate hygienisch, watervast en kan zowel tegen hoge als lage temperaturen. RVS werkbladen zijn hierdoor ideaal voor zowel de hobbykok als de professionele keuken. Spoelbakken kunnen naadloos in het werkblad worden gelast.

RVS

Keramiek keukenbladen

Keramiek keukenbladen

Een keukenblad van keramiek geeft uw keuken een zeer luxe moderne uitstraling. Keramische keukenbladen zijn hard en krasbestendig. Door de hoge dichtheid zijn deze werkbladen bovendien erg hygiënisch en water- en kleurvast. Keramiek is hitte bestendig tot 450°C waardoor hete ovenschalen zonder probleem op het aanrechtblad gezet kunnen worden.

Keramiek

Betonnen keukenbladen

Betonnen keukenbladen

Een keukenblad van beton is ambachtelijk geproduceerd en geeft uw keuken een puur natuurlijke uitstraling. Deze keukenbladen worden gemaakt van een mengsel van kiezels, zand, cement en water. Een betonnen keukenblad zorgt voor een stoer en robuust uiterlijk in uw keuken. De uitstraling van beton wordt steeds meer gewaardeerd en groeit in populariteit.

Keukenbladen van gehard glas

Keukenbladen van gehard glas

Glas is een nieuw materiaal als het om keukenbladen gaat. Glazen keuken-bladen worden gemaakt van industrieel gehard glas waardoor het stoot- en krasvast is. U kunt bij glazen bladen kiezen uit een geëtst (mat) of glad en glanzend oppervlakte. Een keukenblad van gehard glas is heel eenvoudig in het onderhoud en zeer hygienisch.